Giant Interactive Headquarters

Shanghai, China

client: Giant Investment Co. Ltd.

A Self-Sustaining Corporate Campus in Shanghai

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The site, divided between industrial uses, park systems and residences, presented a unique challenge that required the blending of building and landscape. SWA’s focus on self-sustainability creates a site that incorporates both needs of the corporate environment and the local ecology, resulting in a cohesive corporate campus in a large urban environment.

Work attributed to SWA/Balsley principal Gerdo Aquino with SWA.