Pacific Design Center

west hollywood, ca

client: cohen brothers realty

Once surrounded by barren plazas and impenetrable landscapes, the Pacific Design Center’s environment and image have been dramatically transformed by a complete redesign that includes parks, plazas, water features, cafes, lighting, and graphics.
A 2-acre open space area along San Vicente Boulevard has been transformed into a public park and gathering space, which will strengthen the visual and public connections between the Pacific Design Center, MOCA gallery, and the park across the street.
Its focal point is a one-foot deep, circular reflecting pool that can be drained for large events. The pool is surrounded by colorful gardens and features a dynamic fountain display. Terraced lawn seating creates space for use during outdoor concerts and special events as well as daily lounging. New building illumination and graphic sculptures add evening drama and enhance the new public face of the facility.

awards:

Merit Award – ASLA NY; Grand Prize Award – Southern CA Development Forum; Merit Award – SCC/ASLA