Suzhou Center

Suzhou, China

client: SIP Planning and Construction Bureau

Responsible Urban Development Encompassing the Spirit of the City

The Suzhou Center is a landmark urban space within the Suzhou Central Business District that embodies the spirit of the city of Suzhou as a gateway for intersecting old and new cultural and historic heritage. The successful combination of high density development and ecological conservation will allow for Suzhou to transition to a garden city where the state-of-the-art sustainable development measures will become a paragon for responsible urban development. Through consistent planning of public open spaces and the high-quality landscape around the Jinji Lake, the urban landscape of the Central Business District will be seamlessly linked to the waterfront open spaces in order to create a unique environment in which natural greenery is in harmony with the urban setting. The design provides outdoor recreational spaces to facilitate the interaction and communication among between people and their environment, and to create an urban center that serves residents and visitors alike.

Work attributed to SWA/Balsley principal Justin Winters with SWA.